Mindent játékokról és fejlesztésről

Developer Pixie

Developer Pixie

Beszámoló: VR AR Meetup Hungary

2016. szeptember 18. - Developer Pixie

 

Szeptember 15-én volt először Budapesten VR / AR témában találkozó, amit ráadásul a Nemesys Games szervezett. Mivel már régóta érdekel mind a virtual, mind az augmented reality (és fejlesztek is mindkettőre), gondoltam nincs is jobb alkalom, mint elugrani és megnézni mi történik! 

 

14088438_1260892843920748_2258304602487312625_n.jpg

 

A találkozó a Malom bisztróban került megrendezésre, és meg kell mondjam, jól fel voltak készülve ránk. Vittünk ugyanis asztali gépet, laptopot, Oculus Riftet és sok-sok embert :) De mindez meg sem kottyant, a székek már szépen sorakozva várták érkezésünk. 

A meetup egy előadással kezdődött, aminek során Balogh Péter végigment minden lényeges VR és AR technológián, valamint elmondta, hogy melyik pontosan mit tud, és mire érdemes használni. Ezután volt egy panelbeszélgetés, ami alatt a VR-AR kapcsán felmerülő ötleteket és problémákat beszéltük meg. Eddig tartott a kötött program, ezután már csak a szórakozás volt hátra! 

 img_20160915_194556.jpg

 

Annyit tudni kell minden meetup-ról, hogy a hivatalos, kötött program után mindenki megmutathatja a játékot, amin éppen dolgozik. Így történt most is: a beszélgetés után többen előkapták a Gear VR-t, mi pedig izzítottuk az Oculus Riftet, ugyanis most épp egy VR projekten (is) dolgozunk.

Én ezt egy nagyon jó szokásnak tartom, ugyanis szakmabeliektől lehet feedback-et kérni anélkül, hogy igazából tétje lenne a dolognak. Így ez egy nagyon jó terep volt arra, hogy teszteljük még prototípus fázisban lévő játékunkat, a Hazard Engineert, amiről a linkre kattintva többet is megtudhattok.  

 

img_20160915_183907.jpg

 

A játékok kipróbálása után jött a sörözés, ami a kötetlen beszélgetések ideje. Természetesen leginkább VR-AR témák kerültek szóba, például az, hogyan lehet ezeket az új technológiákat marketing területen felhasználni. 

img_20160915_190726.jpg

 

Sajnos csak 9 óráig volt biztosítva a helyünk, de nem csüggedtünk mert utána még átzakatoltunk a Nemesys irodájába, és ott folytattuk az afterpartyval :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://developerpixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3011719481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása